Vazgeçilmez Aksesuarımız Kolyeler: Hangi Kolyeyi Ne Zaman Takmalı?

Kolye hem gündelik hayatımızda hem de özel günlerde en sık ve rahat kullanılan takılardan biridir diyebiliriz. Hayatımızın belli dönemlerinde hepimizin boynumuzdan çıkarmadığı bir kolyesi mutlaka olmuştur. O kolyenin bize şans getirdiğine inanmış veya sevdiğimiz biri tarafından hediye edilmişse onu hatırlattığı için hiç çıkarmak istememişizdir.

Bir de özel zamanlarda kutusundan çıkarıp takacağımız bazı kolyeler vardır. Bunlar farklı özellikteki günlere göre birbirinden ayrılırlar; mezuniyette, yıldönümünde, çeşitli etkinlikler veya düğünlerde bugünelere özel aldığımız ve sakladığımız takıları kullanmayı tercih edebiliriz. Bu yazıda farklı zamanlarda ve çeşitli giyim kombinasyonları ile tercih edilebilecek kolye modelleri ile ilgili birkaç küçük ipucu vermek istedik.

Her gün boynunuzda taşıdığınız o kolye…

Boyununuzdan hiç çıkarmak istemeyeceğiniz o kolye ile başlayalım. Öncelikle uzun süreli kullanımda sizi rahatsız etmeyecek nitelikte materyallerle tasarlanmış bir kolye olmalıdır vazgeçilmeziniz. Elbette altın en dayanaklı metallerden biri olarak ilk akla gelenlerden. Fakat fiyat olarak altından daha uygun olan ve altından sonra dayanıklılık anlamında ikinci sırada gelen gümüş en ideal tercihlerden biri olacaktır. İkinci bir konu ise kolyenin uzunluğu; çok uzun kolyeler veya choker gibi boynunuzu saran seçenekler her gün kullanımda sizi zorlayabilecekken, kısa ve orta-kısalıktaki kolyeleri oldukça rahat kullanmak mümkün olacaktır. Rahat ve yoğun kullanım için 35-45 cm aralığında zincir uzunluğuna sahip kolyeleri tercih edebilirsiniz.